Recept – Pavlova torta od Natachi Pacal

Známa cukrárka Natacha Pacal sa s nami podelila o recept na vynikajúcu Pavlovu vanilkovo-čučoriedkovú tortu.

Vanilková Pavlova s čučoriedkami

Korpus:
110g Bielok
220g Kryštálový cukor
Bielky s cukrom v nádobe od mixéra šlaháte nad vodným kúpeľom na 55°C. Pozor nádoba nesmie byť ponorená do vody!

Pri dosiahnutí správnej teploty šlaháte mixérom do vychladenia. Vaša meringue musí byť lesklá a pevná.

Na papieri na pečenie si nakreslite 2 kruhy s priemerom 24cm. Zmes si rovnomerne rozdelíte a rozotriete.

Pečte pri pootvorenej rúre (pomôžte si vareškami v dvierkách) na 120°C 80 minút.

Mascarpone vanilková šlahačka:
600g smotana na šlahanie
300g mascarpone
75g práškový cukor
Vanilka

Všetky suroviny dáte naraz do mixéra a vyšlaháte. Suroviny musia byť dobre vychladené.

Vyskladanie torty:
Na upečený korpus dáte vrstvu šlahačky, ľubovoľné ovocie, opäť šlahačku a druhý korpus.
Na neho zvyšok zostavajúcej šlahačky a ľubovoľné ovocie.
Nechajte to v chlade aspoň hodinku dve zachladiť.

Foto: Dušan Kristek